میلگردهای معمولا داخل گمانه هایی که در دیواره خاکی قرار می گیرند که به منظور جلوگیری از خوردگی میلگرد ها و انتقال مناسبتر نیروها بین خاک و میلگرد توسط دوغاب سیمان پر می شوند. روش نیلینگ یک مقطعع مسلح پایدار ایجاد می کند که توانایی نگهداری خاک پشت خود را دارند.
امروزه پایدارسازی به روشهای نیلینگ و خرپای فولادی، متداول ترین روشهای پایدارسازی گود در سطح کشور هستند. هر کدام از روشهای مذکور دارای مزایا و معایبی نسبت به یکدیگر هستند که با بررسی جمیع آنها زیر نظر مشاور پایدارسازی مجرب، کارفرمایان محترم در هر پروژه اقدام به انتخاب روش مناسب مینمایند.
اجزای نیلینگ و قسمتهای مختلف آن به صورت کلی شامل این موارد میشود: میخهای فولادی، دوغاب سیمان، دستگاه حفاری نیلینگ، مهره، واشر، صفحات نگهدارنده و نوارهای زهکشی.
بهاینترتیب این روش بهتدریج از سازهای موقت به دائمی ارتقا یافت.
نیلینگ در گودبرداری یکی از روشهای اصلی به شمار میآید که جهت مقاوم سازی و پایدار کردن سازه (به خصوص درزمان و پروژههای کوتاه مدت) استفاده میشود.
با ادامه حفاری در مرحله دوم، سطح احتمالی لغزش از قسمت تحتانی فاز دوم حفاری عبور می نماید. با اجرای شاتکریت مرحله بعد، لایه شاتکریت اجرا شده با شاتکریت مرحله اول یکپارچه شده و جابجاییهای بعدی موجب انتقال بارهای بیشتر به میخهای ردیف و تولید تنش در میخ خاکهای ردیف دوم میشود.
در سال های بعد نیز به مرور این تکنیک در سطح جهان گسترش یافت. در ایران نیز استفاده از روش نیلینگ در سال های اخیر توسعه چشمگیری یافته و یکی از کاربردی ترین روش ها به ویژه در ساخت و ساز های شهری می باشد.
جهت تحلیل و طراحی در این سیستم دو شرایط حدی مختلف باید مورد بررسی قرار گیرد.
از روش نیلینگ میتوان در محدوده وسیعی از خاکها استفاده کرد. اجرای این روش در خاکهایی نیلینگ که شرایط مطلوبی دارند میتواند موجب سهولت اجرای کار و اقتصادی بودن آن شود.
این دستگاه امکان کاشت سریع میخها را فراهم میکند و باعث افزایش دقت و ایمنی در حین انجام عملیات میشود.
همچنین، استفاده از خاک مناسب و با ویژگیهای قابلقبول برای اجرا، ازجمله نکات حائز اهمیت در این روش است.
در شکل روبرو مراحل اجرایی این روش بطور شماتیک ارائه شده است. در مرحله اول یک دیوار نگهبان اجرا می گردد. در مرحله دوم خاکبرداری تا تراز نصب اولین ردیف انکرها انجام می گردد. در مرحله سوم حفاری گمانه جهت اجرای انکر انجام می گردد. در مرحله چهارم تزریق و در مرحله پنجم پس از گیرش دوغاب عملیات کشش و خاکبرداری و اجرای پوشش بتنی انجام می گردد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم. برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید
در این گونه خاکها، برای پایدارسازی خاک نیاز به انجام زهکشی به گونهای کامل و اساسی است. علاوه بر آن، مقادیر زیاد آب زیرزمینی موجب آن میشود که چاهکها به سادگی فرو بریزند.